Türkiye’de özellikle yılbaşı sofralarında yer alan hindinin kişi başı yıllık tüketiminin 540 gram olduğunu belirten Pınar Et Genel Müdürü Hüseyin Demir, “Avrupa Birliği ülkeleri tüketimi dikkate alındığında çok düşük seviyelerde kaldığını görüyoruz. Hindi tüketiminin ülkemizde kişi başı 5-6 kg seviyelerine çıkma potansiyeli var” dedi. Demir, hindinin kırmızı ete alternatif olduğunu belirterek, “Hindi etinin tüketilmesi hem bağışıklık sistemini güçlendirir hem de kalp sağlığını korumaya yardımcı olur” diye konuştu.
Related Posts
Kredi kartına komisyon alan işletmeyi POS iptali ve 550 bin TL ceza bekliyor
- Seher Alp
- 24 Kasım 2024
- 3 min
- 0
Kredi kartı ile yapılan ödemelerde ek ücret istemenin kanuna aykırı olduğu ve Tüketici Hakem Heyetine…
İspanya’da sellerin öngörülen maliyeti
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 1 min
- 0
İspanya Merkez Bankası'na göre, İspanya'da meydana gelen sellerin ülkenin gayri safi yurt içi hasılasına dördüncü…
Dünyada zeytinyağı yüzde 50 ucuzlayacak ama Türk üreticiler karamsar, rekor rekolte var ama toplayan yok
- Seher Alp
- 23 Kasım 2024
- 2 min
- 0
Dünyanın en büyük zeytinyağı üreticisi İspanyol Deoleo şirketi, sektörün zorlu dönemi atlattığını ve yükselen üretimle…